Informatie voor ouders

Gastouderopvang is flexibeler dan de reguliere opvang. Het is bovendien in veel gevallen een stuk goedkoper!

Bij Gastouderopvang wordt uw kind liefdevol opgevangen in een huiselijke omgeving. Dit kan zijn in uw eigen huis of bij de gastouder. In beide gevallen bent u verzekerd van een veilige omgeving voor uw kind. Uw kind wordt in een kleine groep opgevangen, waardoor er meer rekening kan worden gehouden met de specifieke wensen en behoeften van een kind. Ieder kind krijgt de persoonlijke aandacht die het verdient.  

 

Een gastouder is een zelfstandig ondernemer en kan in principe het eigen tarief vaststellen. De meeste gastouders hebben een bruto tarief dat ligt tussen de 4.70 en 5.70 per uur. In aanvullig op de kosten van de gastouder brengt het gastouderbureau kosten in rekening voor de dienstverlening. 

 

Een gastouder wordt door het Gastouderbureau op een aantal punten beoordeelt, waardoor u als ouder verzekerd bent van een deskundige en veilige opvang. Kinderen worden gestimuleerd  in hun ontwikkeling. Een gastouder dient passende activiteiten aan te bieden, passend bij uw kind en de leeftijd.  

 

Uw kind moet de gastouderopvang ervaren als prettig en op ontdekkingsreis kunnen gaan. Onze gastouders bieden nagenoeg allemaal veel ruimte voor de kinderen om op ontdekkingsreis te gaan. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Kwekkelhoeve in Hellendoorn & de Kleine Kroese in Hellendoorn. 
Zoek op facebook: Kinderdagopvang De Kwekkelhoeve 
Zoek op facebook: De Kleine Kroese

 

U doet er verstandig aan indien u gastouderopvang overweegt  uw kind tijdig aan te melden.
Onze favoriete gastouders werken veelal met een wachtlijst. Het is voor u (en de gastouder) prettig om tijdig te weten welke kindjes in de opvang komen. 


Wij hebben veel gastouders in het buitengebied die fantastische speelmogelijkheden bieden voor de kinderen. In de zomer kunnen de kinderen heerlijk buiten in een waterbadje plonzen, met de honden spelen, paarden aaien of lammetje de fles geven. 

 
Toekenning van kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk dus meestal krijgt u minder dan het vastgestelde maximum fiscaal tarief per uur. 

 

Voor een op uw situatie toegepaste berekening kunt u contact opnemen met ons : kleinwitten@gmail.com of voer direct uw gegevens bij wijze van proef in onze Opvang-App: klik hier voor het aanmaken van een account in ons systeem


Vergelijken van prijzen van gastouders en de kosten van een Gastouderbureau is alleen zinvol als u dit doet middels een berekening via ons. 
Er zijn teveel factoren die meespelen (uw inkomen wat de opvangtoeslag bepaalt, het aantal kinderen, het af te nemen uren) dat het voor u waarschijnlijk een hele klus is om een goede vergelijking te maken. Wij doen dit graag voor u. 

 

Op al onze aktiviteiten zijn de Algemene Voorwaarden 2017 van toepassing.

 

 

 

Voor ouders

Meld uw kind aan voor gastouderopvang

Aanmelden

 

Voor gastouders

Snel & eenvoudig uren registreren

Aan de slag